'Die verzameling frietvorkjes heb ik nog steeds'

Vincent verzamelt van alles. ‘Ik hoop altijd maar dat ik geen nieuwe verzamelwereld ontdek...’


‘Ik ben een geboren verzamelaar. Het klinkt heel leuk, maar het is eigenlijk verschrikkelijk! Je huis groeit helemaal dicht. Het is bijna een ziekte. Toen ik jonger was, kon ik af met mijn verzameling frietvorkjes. Die vond ik op straat, want ik eet zelf geen friet. Ik spoelde ze af en zette ze in een bakje. Heel mooi. Die verzameling heb ik nog steeds.
Maar die vorkjes waren niet genoeg. Nu spaar ik van alles: keramiek, glas, oude prenten. En langspeelplaten: dansmuziek in alle stijlen. Ik zoek hier in de kringloop naar obscure muziek waar je nog nooit van hebt gehoord. Al zitten er maar twee groeven in die schitterend zijn, dan maakt het niet uit als de rest bagger is. Hoeveel platen ik heb interesseert me niet, ik ben geen teller. Misschien zijn het er duizend, misschien tienduizend. Het maakt me niet uit. Je hebt maar één leven en dat is kort. Ik heb absoluut geen zin om voor m’n kast te gaan staan rekenen.
Ik hoop altijd maar dat ik geen nieuwe verzamelwereld ontdek, want dan moet ik daar weer helemaal induiken. Vroeger kon ik van verzamelingen makkelijker afstand doen, maar dat wordt steeds moeilijker nu ik ouder word. Dat komt vast omdat je meer aan het leven hangt. Als ik er niet meer ben, gaat alles waarschijnlijk weer terug naar de kringloop: op naar het volgende slachtoffer.’
 

Reacties

Er zijn nog geen reactiesTagcloud

Partners in dit project zijn:

Ga nu naar de website van Erfgoed Brabant
 
X