'Ik lees liever een boek'

H.J.C. van de Loo uit Beers bezoekt de kringloop in Boxmeer vijf of zes keer per jaar. ‘Ik zoek degelijk spul, geen flauwekul.’ Boeken bijvoorbeeld.


‘Ik zoek hier in de kringloopwinkel vrij doelgericht. Zo zocht ik laatst een klein cadeau voor onze dochter. Ik kwam een schitterende bloembak tegen, van puur hout. Ik zoek degelijk spul, geen flauwekul. Deze broek komt bijvoorbeeld ook van de kringloop. Verder kom ik hier vooral voor de kleine rotromannetjes die ik destijds op de middelbare school had moeten lezen, bijvoorbeeld ‘Erik’ van Godfried Bomans. Dat soort boeken zijn vaak al uit de handel, maar hier vind je ze nog wel.

Ik heb er ook wel een neus voor. Zo kwam ik op een rommelmarkt in Nijmegen ooit een heel oud wetboek tegen, een Code Napoléon uit 1809. Voor 25 cent. Later hoorde ik dat het wel tachtig of honderd euro waard was! Maar ik zou het niet verkopen. Als ik op een onbewoond eiland zou zitten, zou ik iets te lezen meenemen. Tijdens het EK voetbal zit ik me vooral dood te ergeren. Ik lees liever een boek!’
 

Reacties

Er zijn nog geen reactiesTagcloud

Partners in dit project zijn:

Ga nu naar de website van Erfgoed Brabant
 
X