Thema: Senioren in Brabant


Erfgoed Brabant heeft op 31 mei 2012 de tentoonstelling Hebben&Houden geopend en het eerste exemplaar van het gelijknamige boek overhandigd. De expositie en het boek zijn onderdeel van het project Senioren in Brabant, een project over senioren die verhuizen naar een zorgcentrum of verzorgingshuis en daardoor vaak afscheid moeten nemen van een groot deel van hun inboedel.
 
Thema senioren in brabant openen >

Thema: Jong in Brabant


Tussen 1950-1970 heeft filmmaker Johan Adolfs dorpen in Brabant gefilmd. Hij had een voorkeur om de dorpsbewoners in beeld te brengen in hun dagelijkse leven, boodschappen doend, lopend, fietsend, druk met het huishouden. De films zijn een geweldige bron voor lokale geschiedenis, ze brengen het alledaagse leven van dorpelingen in beeld.

Naar aanleiding van dit materiaal ontwikkelt Erfgoed Brabant het project Jong in Brabant. Het project wordt in drie dorpen opgezet en bestaat uit de productie van een dorpsfilm naar aanleiding van filmmateriaal van filmmaker Adolfs; een evenement waarbij de nieuwe film vertoond wordt en een verzameling van verhalen, naar aanleiding van de filmvertoning. De verhalen die verzameld worden gaan in op de vergelijking tussen de jongerencultuur in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw en de hedendaagse jongerencultuur. De beste verhalen worden gepubliceerd in de lokale media en online op www.levensloopbrabant.nl.
 
Thema jong in brabant openen >

Thema: Baby's in Brabant


Het project Baby's in Brabant gaat over geboorte, gewenste kinderloosheid, ongewenste kinderloosheid en zuigelingensterfte in Brabant. Door middel van tentoonstellingen, boekjes en portals hebben we in beeld gebracht hoe verschillende groepsculturen in Brabant omgaan met deze thema's. Het project liep van mei 2010 tot april 2011.
 
Thema baby's in brabant openen >

Tagcloud

Ga nu naar de website van Erfgoed Brabant
 
X