Video: Aalst door de ogen van...

Erfgoed Brabant organiseert het project Jong in Brabant, een project waarbij jongeren van 12/13 jaar een film maken over het leven in Aalst, Berkel-Enschot en Etten.

 

Op 21 juni werd in ’t Hazzo in Aalst de dorpsfilm over het dorpsleven in Aalst vertoond.

 

Filmmateriaal over Aalst uit de jaren zestig, gemaakt door Johan Adolfs, vormt de aanleiding voor de nieuwe film. Je kunt hier kijken naar de nieuwe dorpsfilm over Aalst en de ingekorte versie van de film van Adolfs.

Video's


Reacties

Er zijn al 3 reacties

Jeroen Hensen
02 mrt 13:13
Grappig om terug te kijken in mijn jeugd. In 1962 was ik 10 jaar en woonde op de Eindhovenseweg. Ik zat op de Canisiusschool. Uit de beelden herken ik wel gezichten. De tambour maitre van de harmonie maakte altijd indruk op mij. Ook het uitrukken van de brandweer was altijd spektakel. Als de sirene klonk, gingen veel mensen bij het uitrukken kijken. Meestal bosbrandjes maar soms ook heftige net als de grote hal bij de Simplex speelgoedfabriek, de kaarsenfabriek aan de Gestelsestraat.
Het bejaardenhuis vlak naast het Aalster Hazzo-theater (nu Dorpsstraat) maakte ook altijd indruk bij mij. Ik kwam er vaak als ik achter het bejaardenhuis naar de bibliotheek ging. Een oud mannetje met een rond brilletje uit dat bejaatdenhuis vond het leuk om je met de stok na te wijzen of speels te dreigen. Thomas heette hij en hij staat net even op de film met een rond opabrilletje en zijn hoed. Hij was toen al 'stok'oud in mijn ogen. Ooit lag daarnaast een kerkhof dat rond 1960 verdwenen is.
De oude politie BMW-motor met zijspan in het shot met de harmonie vond ik ook prachtig. Zeker toen die een keer op het Kerkeeindpad (toen nog zandpad waar de familie Koks woonde en nu de Raadhuisstraat is) met de wiel van het zijspan van de grond wat aan het stunten was. Ik heb in Aalst gewoond van 1956 tot 1972 en woon sindsdien in Eindhoven. Leuk dus om dit filmpje van herkenning te zien.
 
Loet Schrauwen
18 jul 08:07
Wat is Aalst toch veel veranderd’
 
Ria Leermakers
18 jul 08:08
Complimenten aan Floor voor het filmpje!
En inderdaad, er is heel wat veranderd in Aalst, maar er zijn ook veel dingen hetzelfde gebleven.
 


Tagcloud

Partner bij dit project is:www.harmoniedevolharding.nl
Ga nu naar de website van Erfgoed Brabant
 
X