Video: Berkel-Enschot door de ogen van...

Erfgoed Brabant organiseert het project Jong in Brabant, een project waarbij jongeren van 12/13 jaar een film maken over het leven in Aalst, Berkel-Enschot en Etten.

 
Op vrijdagavond 14 oktober 2011 is in Cultureel Centrum De Schalm de film over het Berkel-Enschot, met oude en nieuwe beelden van het dorpsleven, gepresenteerd.
 

Filmmateriaal over Berkel-Enschot uit de jaren zestig, gemaakt door Johan Adolfs, vormt de aanleiding voor de nieuwe film. Je kunt hier kijken naar de nieuwe film over het dorpsleven in Berkel-Enschot en de ingekorte versie van de film van Adolfs. 

 

Video's


Reacties

Er zijn al 6 reacties

maurits feitz
07 sep 23:03
Hoi,
Ben zeker van de partij om wat jeugdherinneringen op te halen.
Zou leuk zijn om wat oude bekenden tegen het lijf aan te lopen.
Goed initiatief!

Tot dan.

Maurits Feitz
 
Ad van Kasteren
16 okt 20:50
Deze film moet zijn opgenomen in 1958 of 1959!!!!!!!!!
Mijn vader Kees van Kasteren komt in beeld en is gestorven op
4 oktober 1961.
Mijn schoonzus Zus de Kort komt voor in de film met de E.H.B.O.
oefening en was nog niet getrouwd met mij broer Leo
Ook woonden het gezin Kees van Kasteren in 1961 nog op de boerderij Heikantsebaan 5 Berkel-Enschot
Dus kunnen deze opnamen niet in 1962 gemaakt.
OP 15 mei 1961 zijn wij verhuist van de Heikantsebaan 5 naar de Molenstraat.
Op 25 mei 1961 heeft mij broer leo de boerderij ovegenomen en is ook op deze dag getroed In het jaar 1961 was ik 15 jaar.
De koe in de film was Aagje 4 of 5 en deze wordt door mij rondgeleid.

De opnamen zijn gemaakt voor in het jaar 1958 of 1959.
Ik heb ook nog een foto van Gilde St. Hubertus ,
Deze groep is indentiek aan de personen die voorkomen in de film van Berkel-Enschot

AD van Kasteren
Durendaelweg 12
5056 ZA Berkel-Enschot
013-5331026
06-57711397
 
René Vugts
28 okt 01:22
Wat een mooie beelden! Ik zie al wel de onderwijzers Verhoeven-Bink-Coehorst op het schoolplein van de St. Caeciliaschool rondlopen. Waren zij er al in 1958/1959 ? Jong-Brabant voetbalde nog op de Enschotsebaan?
Ik heb zelf nog een film op videoband uit 1965; ook van de St. Caeciliaschool, de toenmalige kleuterschool, de harmonie, de brandweer, de nieuwbouw Storimanslaan/Panislaan/Mariahof. Met een stemmig muziekje eronder. Ook schitterend.

vriendelijke groeten - René Vugts
 
Sylvia Lubbers
17 nov 19:02
Wat leuk om zo weer die "oude" beelden terug te zien.
Ik denk mezelf te herkennen op de St. Caelia school, maar dan is de film rond 1966? Ik zag een foto van deze film in de Schakel en daar herkende ik me in terug. Mijn oudste zus is wel duidelijk herkenbaar, echt mooi om terug te zien. Misschien zijn het beelden van een aantal 60`er jaren aan elkaar geplakt?
In ieder geval prachtige jeugd herinneringen.

Met een warme groet,
Sylvia
 
Hanneke van de Snepscheut
23 nov 22:07
Heerlijk om dat weer eens terug te zien.De Caecilia school heb ik altijd een mooi gebouw gevonden. Fijn dat ze die niet gesloopt hebben maar woningen van hebben gemaakt. Prima toch! De heren Bink juffrouw Kolen,(juffrouw Hilgers staat er niet op) mijnheer Verhoeven en mijnheer Coehorst. Ze staan in mijn geheugen gegrift.Ieder op hun eigen manier hoe ik hun beleefd heb.Op het filmpje en in "De Schakel" zitten Wilma van der Meijden en ik in de schoolbank naast elkaar. Wilma en ik waren onafscheidelijk. We zijn al vanaf de kleuterschool vriendinnen. Allebei heel verschillend maar tot op de dag van vandaag nog steeds vriendinnen.De lagere schoolperiode was van mij van augustus 1959 tot augustus 1965 In mei 1960 deed ik mijn eerste H. Communie.Mijn zusjes Ans, Gerrie, José en ik droegen altijd grote stikken in onze paardenstaarten. Broer Jos is nog bij de Padvinders geweest en droeg al vroeg een bril.We woonden in de Zwaanstraat in Enschot. Mooie herinneringen!
Een nostalgische groet van
Hannie Cleijsen -v.d. Snepscheut.
 
Rinus van der Loo
17 dec 22:23
Ik sta zelf niet op de film van Adolfs. Is ook absoluut niet nodig. Zet me al vanaf 1980 in voor het behoud van ALLES wat met Berkel-Enschot EN Heukelom te maken heeft. Het is van uiterst groot belang dat een groep mensen zich gaat inzetten deze film van commentaar te gaan voorzien. Dus een ingesproken tekst bij de film wie wie is en waar de opnamen zijn gemaakt. Over enige jaren is het wat betreft de oudste mensen ,die er op staan, te laat. Zou een mooi project zijn voor het grote feest wat we gaan vieren in 2014! Berkel en Enschot bestaan dan ,schriftelijk, respectievelijk 800 en 850 jaar!!!
 


Tagcloud

Partners in dit project zijn:www.mv-concordia.nl

 

regionaalarchieftilburg.nl

Ga nu naar de website van Erfgoed Brabant
 
X