Video: Merita

Merita en Leon hebben vruchtbaarheidsproblemen. Na verschillende medische behandelingen, besluiten zij om hun zwangerschapspogingen te staken.

Video's


Video's

Achtergrondinformatie

Reacties

Er zijn al 2 reacties

brammarb
24 aug 11:22
Beste Merita,

nu dik twee jaar geleden schreef ik een brief aan mijn toekomstige dochter. Ik wil hem heel graag delen met je. Je bent, zo blijkt uit deze video, een bijzonder dappere en sterke vrouw. Ik hoop de je je kinderloosheid een plaats kan geven en kan genieten van het leven.

Met lieve groeten,
brammarb.Lieve dochter,

je bent er al, ook al ben je er nog niet
zoals rouwen na de dood komt
kom jij voor het leven
je bent het omgekeerde van rouw
ook al lijk je er op
als een palindroom
als een acht op een omgekantelde acht
een omgekantelde eeuwigheid
je bent een belofte
en hoop
een duizendmaal gefluisterd verlangen

we denken elke dag aan je
kan dat?
denken aan iemand die er niet is?
nog niet is?
nee, dat klopt niet,
je bent er al, je bestaat al
ook al ben je er nog niet
zelfs al zal je er nooit zijn
dan nog ben je er al
je bent een God in het diepst van onze gedachten
ik mis je
elke dag
we tellen niet langer de dagen
we tellen de halve
en vanaf morgen de uren
en dan de minuten en seconden

nu er een vreemde soort rust over ons is gekomen
is er plaats voor de nieuwe onrust
blijkbaar kunnen we niet meer zonder
zijn we verslaafd
de trein van de ziekenhuizen
we weten alleen niet waar naar toe ze ons brengt
en langs hoeveel stations
daar komt de onrust van

het gaat zo:
iemand heeft een verrassing voor je!
‘doe deze blinddoek om,
niet kijken hoor

tadaa!’
maar tussen die 'niet kijken hoor' en die 'tadaa!'
ligt ze
de oceaan van wachten
van ongeduld, van onrust
wachten op iets waarvan je niet weet of het komt
of iemand

het lijkt soms alsof ik dit aan een personage uit een boek schrijf
die bestaan ook niet, ook al zijn ze er
Lolita, Ophelia, Julia,
allemaal a's
je moeder verklaart me vast voor gek
brieven schrijven aan iemand die er niet is
maar ben je er niet?
je bent pas echt dood als niemand meer aan je denkt, als niemand je nog herinnert
er wordt aan je gedacht
zoals een kunstenaar die denkt aan het nog niet gemaakte kunstwerk
jij bent ons schilderij, onze symfonie
we moeten je alleen nog even op de wereld zetten
maar je bent er al, je bestaat al

vandaag heb ik weer om je gehuild
voel je daar niet schuldig om, jij kan er ook niet aan doen dat je verdwaald bent
verdwaald in ellenlange ziekenhuisgangen
ik zou je zo graag de weg wijzen
maar ik ben mee verdwaald
samen zijn we verdwaald
samen dolen we
hand in hand in hand, je mama, jij, ik
en ik voel me machteloos
hebben ze daar geen medicijn voor?
in één van die gangen?

een zoen,
je vader.

brammarb.wordpress.com
 
Efrem
14 aug 07:13
KERSTFEEST 1944-1945! De laatste wentir van de oorlog '40 '45, was voor veel mensen hard en onverbiddelijk.?? Overal werd honger geleden en de mensen bleven zoveel mogelijk binnen met dekens om hun lichaam heen geslagen om warm te blijven.Tussen de middag als er nog ergens een gaarkeuken open ging kwamen veel arme mensen naar buiten om een pannetje eten te halen.Op een middag struikelt er zo'n iemand met zijn soeppannetje en als een goochelaar weet zij zich staande te houden , maar kon niet voorkomen dat er een klein scheutje uit het pannetje op de straat viel.Op dat moment liep daar een verkleumd mannetje, dat knielt op de straat en likt het op als een hondje.Over honger gesproken!? Ik was als jongen daar getuige van en dat beeld zal ik nooit meer vergeten.Toen wij op Kerst- middag na de kerkdienst thuis kwamen had mijn moeder , dank zij een eerder aangelegde voorraad, eten voor ons klaar staan.? Een stevige soep vooraf en aardappels met een zelf geslacht konijn als hoofdmaaltijd.Die konijnen fokten we zelf en dat heeft ons een eind door die barre tijd heen geholpen!Het was een feestelijk maal voor de kerstdagen.Van de soep was een ruime hoeveelheid over.?Mijn moeder zei toen tegen mij dat ik dat maar even naar de fam. van Eerd moest brengen.Met haar zoontje Cor was ik goed bevriend en deden heel veel dingen samen o.a. radio's bouwen.Dat begon met een zg. Kristal-ontvanger.We waren daar mooi zoet mee en van de straat.?Mijn vriend, nogal een driftkikker, had na een mislukte poging om z'n toestel aan de praat te krijgen, het compleet in elkaar geslagen en over het achter-balkon de achtertuin in gegooid.?Nadat dat gebeurd was riep zijn moeder hem aan tafel, om te gaan eten.Hij heeft vast vreemd gekeken want er was geen eten op tafel.?Zijn moeder, een gelovige weduwe, zei tegen hem dat ze een zegen gingen vragen voor het eten, wat er niet was.?En dat deden ze dus, zoals ik achteraf hoorde.Na het Amen, belde ik aan en stond daar met de bewuste pan soep op de stoep.Mooi he! Die (Timing van God.)Ze stond te huilen op de overloop en vroeg mij bevend en met trillende stem boven te komen.Dat deed ik dus en even later waren wij aan het praten over heel andere zaken.Het drong eigenlijk niet eens goed tot je door dat God toch geweldig getimed, daar voor eten zorgde.?Wat een planning!?Wat een gebeds-verhoring!?Wat een kerstavond voor die mensen.?Wij wisten thuis niet dat de nood zo hoog was daar.?En op mijn vraag waar z.n radiootje was gebleven, moest hij met een kleur bekennen, dat het beneden aan de achterzijde van het huis, op het dak van een schuurtje lag.?Dit is een echt gebeurd verhaal, als ik er aan terug denk, roept het nog steeds Eerbied op voor onze Grote God en Zorgzame Vader. Jiooda.
 

Freya biedt nieuws, achtergrond-informatie, ervaringsverhalen en contact over vruchtbaarheid, problemen met zwanger worden en ongewilde kinderloosheid. Freya is een landelijke en onafhankelijke vereniging met ruim 3.000 leden. Informatieverstrekking, lotgenotencontact en belangenbehartiging zijn de drie sleutelwoorden van de dienstverlening van Freya.Voor meer informatie: www.freya.nl.

Fiom verleent hulp en biedt informatie aan mensen die vragen of problemen hebben op het gebied van een onbedoelde zwangerschap. Ook helpt de Fiom bij het verwerken van zwangerschapsverlies en ongewenste kinderloosheid, biedt adoptienazorg en doet (inter)nationale zoekacties naar familieleden. Meer informatie vindt u op www.fiom.nl.

Ga nu naar de website van Erfgoed Brabant
 
X