Beschuit met muisjes op z'n Marokkaans

Beschuit met muisjes saai? Probeer dan eens Selou, een typische Marokkaanse, zoete cake die wordt gegeten bij feestelijke gelegenheden zoals.. de geboorte van een baby! Nora, Bredase van Marokkaanse afkomst, verklapt haar recept.

 

"Doe 1 kilo bloem in een schaal in de oven en bak de bloem op 200 graden in een uur goudbruin. Schep elke 5 minuten de bloem even om zodat het niet één klont bloem wordt. Zeef de gebakken bloem vervolgens tot een fijne meelpoeder.
 

Pak 250 gram gepelde amandelen en hak ze in grove stukjes. Bak 250 gram pinda’s en hak ze eveneens in grove stukjes.


Meng de amandelen en de pinda’s door de gezeefde bloem. Voeg hier 3 eetlepels venkelzaad, 1 eetlepel anijszaad, 250 gram sesamzaad en twee eetlepels kaneel aan toe.


Doe een flinke klont roomboter (250 gram) en de olie waarin de amandelen in gebakken zijn in een pannetje en verhit het geheel. Voeg hier 300 gram honing en 300 gram poedersuiker aan toe. Laat het zacht worden, maar laat het niet koken. Meng de zachte substantie door het bloemmengsel.


Het geheel goed door mengen. Gebruik een tulband of een cakeblik om de selou een mooie vorm te geven.


Decoreer de selou met een paar suikersnoepjes of wat hele amandelen en serveer op een mooie schaal."
 

Foto's


Reacties

Er zijn nog geen reacties


Baby's in Brabant

Tagcloud

Ga nu naar de website van Erfgoed Brabant
 
X